אורחן מצפה  הראל ©

פאב קריוקי מסעדה חלבית באזור ירושלים

ארוחות חלביות

אורחן מצפה הראל מציע ארוחות חלביות לקבוצות מאורגנות, לזוגות, ליחידים, למטיילים, למשפחות, לילדים ועוד.

 

זו לא מסעדת גורמה ולא מסעדה שהולכים אליה כשרוצים לאכול בחגיגיות, אורחן מצפה הראל הוא יופי של מקום לאכול בו ארוחות חלביות כשרעבים.
גרסה משודרגת ומתוחכמת של ארוחה בדואית חלבית.

מסעדה חלבית מיוחדת באזור ירושלים.

לבנה משובחת עם שמן זית אמיתי, מבחר סוגי גבינות, זיתים העשויים במקום, עגבניות שרי, חסה טרייה, תירס גמדי, סלט ערבי קצוץ דק, ועוד מבחר סלטים כמו בריאות על השולחן, פיתות בדואיות דקות וחמות, מיצים משקאות ויש את יוסי, איש יקר, מצחיק ומחבק הוא בעל המקום שרק ירצה לראות אתכם נהנים...

 

למחפשי טבע, הרמוניה ושלווה, המקום הוא עיסוי מלא השראה לנשמה, מאהל מצפה הראל נמצא בקצה כביש צר ומתפתל על רכס הר, וארוחה חלבית זה רק תרוץ לדבר האמיתי – זמן איכות במקום אחר... 
הכול מבושל ואפוי באותו יום ועם הרבה בחירות בריאות, נוף מצפה הראל והפיתות הבדואיות החמות הם סיבה טובה אפילו להגיע מרחוק.

אוהבים לבנה?

לבנה היא גבינה מזרח תכונית, טעמה משתנה בהתאם לחלב ממנו היא עשויה: חלב בקר, חלב עיזים או חלב כבשים. אפשר להוסיף לה תבלינים כמו: שום טרי קצוץ, בצל ירוק, עירית קצוצה, שבבי בצל יבש, עלי בזיליקום טריים קצוצים, אורגנו, צנוברים מטוגנים ועוד... 
לבנה ניתנת ליבוש, כדי למנוע את קילקולה, בתהליך הייבוש היא נעשית קשה יותר. את הלבנה נהוג להגיש בצורת כדורים בשמן זית, כמאזה, כאפיטייזר, כממרח לסנדביץ' ובארוחה כתוספת. 

מתכון להכנת לבנה:
1.5 ליטר יוגורט 7%
גביע שמנת חמוצה 9%
מלח לפי הטעם
בד סינון למשל חיתול מבד

אופן ההכנה:
מערבבים את היוגורט השמנת והמלח בקערה.
מניחים את בד הסינון בקערה נוספת ויוצקים את התערובת, סוגרים את הבד וקושרים עם חוט. כדי להפטר מעודפי המים, תולים את הבד מעל קערה, במקום מוצל למשך 30 שעות בערך, ככל שהלבנה תלויה יותר כך היא סמיכה יותר, מרוקנים את התערובת לקערה מערבבים היטב או יוצרים כדורים וטובלים בשמן זית.
מגישים עם פיתה או לחם אפשר לשדרג עם עשבי טיבול.